Read About Our COVID-19 Policy

Mountain Golf Course Retreat

These clients envisioned a functional and beautiful backyard experience that took advantage of their beautiful views. They wanted to be able to enjoy the space no matter the weather in their area’s unpredictable climate: a covered area for wet days, an open-air patio for sunny days, and a fire pit for cool evenings.

In just 8 weeks, construction was completed. While mud created a challenge due to winter construction, Alderwood teams were able to use their year-round construction methods to finish in January/February of 2012.

The clients’ new outdoor living space creates a multi-dimensional backyard that can be used year-round in the area’s temperate, wet climate. The overhead structure offers a cozy, semi-private corner of the patio to hang out, visit with friends and family, and enjoy the view of the golf course. The large, open paver-patio and lowered fireplace overlook are large enough to accommodate large groups while also offering a comfortable setting for family dinners.

These clients' outdoor living room has proven to be a valuable extension of the home’s living space over the years.

Design Elements

  • Large Covered and Open Patio
  • Overhead Structure
  • Outdoor Kitchen
  • Fire Pit
  • Lighting
  • Plants and Trees
Mountain Golf Course Retreat
Similar Projects
Schedule Your
Free Consultation
Subscribe To Our Newsletter